Львівська область почала збір врожаю ранніх зернових культур

Аграрії Львівщини розпочали збір нового врожаю з озимого ячменю. На черзі — озимі пшениця та ріпак.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

«Цьогорічна жнивна кампанія почалась в звичні для Львівщини агрономічні терміни, не зважаючи на  прохолодну весну і надмірний рівень вологи в ґрунті на початок жнив. Але ми сподіваємось, що ці перепони не вплинуть на врожайність. Розраховуємо зібрати зерна не менше ніж рік тому», — повідомила директор департаменту Тетяна Гетьман.

За оперативними даними департаменту, площа посівів озимого ячменю на Львівщині у 2023 році складає 17,3 тис.га у всіх категоріях господарств, з них у сільськогосподарських підприємствах 13,9 тис.га.

Читайте також: Вінницька область розпочала жнива

В цілому по області площі зернових культур складають 323,2 тис. га, що менше до минулого року на 5 тис. га (1,5%), проте технічних культур більше на 6,3 тис. га (3%).

Загальна посівна площа у 2023 році на Львівщині складає 745,8 тис. га. Це на 0,8 тис. га більше ніж в минулому році.

Як повідомляє Мінагрополітики, зі збирання зернових та зернобобових культур лідирують аграрії Одещини, які обмолотили 37,4 тис. га. Щодо рівня врожайності, то попереду Миколаївщина з показником 34,7 ц/га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus