Українські аграрії скаржаться на необґрунтовані кримінальні переслідування — ВАР

«Всеукраїнська аграрна рада» (ВАР) заявила про необґрунтовані кримінальні переслідування українських агропідприємств.

Про це йдеться у зверненні ВАР.

«У період дії воєнного часу на території України, коли всі зусилля мають бути направлені на подолання спільного зовнішнього ворога, відбувається внутрішня дестабілізація українського аграрного бізнесу силами правоохоронних та судових органів», — зазначили в організації.

Зокрема у зверненні згадуються два підприємства  ТОВ «ДК ВЕТ» та СТОВ «АФ «Маяк».

Як повідомляє ВАР, співробітники СУ ГУ НП вчиняли дії, спрямовані на ініціювання кримінального провадження, створення штучних доказів і фабрикування кримінальної справи щодо посадовців ТОВ «ДК ВЕТ». Також сумнівну кримінальну справу порушено проти СТОВ «АФ «Маяк».

Всеукраїнська аграрна рада повідомляє про системні порушення з боку працівників Слідчого управління Головного управління Національної поліції (СУ ГУ НП) у Черкаській області, які «виходять за рамки повноважень».

«ВАР звернулася до народної депутатки Галини Янченко, голови Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів, з проханням вжити всіх можливих заходів для припинення необґрунтованого кримінального переслідування щодо ТОВ «ДК ВЕТ», СТОВ «АФ «Маяк» та їх посадових осіб. Силовики повинні захищати, а не руйнувати вітчизняний агробізнес. ВАР очікує на дії держави, спрямовані на підтримку агросектору», — йдеться в заяві ВАР.

Читайте також: ОЕЗ на Черкащині заявив про рейдерську атаку. Депутати заявляють, що «відбили завод»

Виконано за допомогоюDisqus