В Україні за рік в середньому продається 0,5% землі від загального обсягу — Мінагро

За два роки роботи ринку землі в Україні уклали 85 247 угод купівлі-продажу земельних ділянок.

Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик під час пресконференції «Земельна реформа: друга річниця».

«Загалом за два роки було продано і подаровано 275 157 га сільськогосподарської землі, що складає 1% від усіх с/г земель. Це розвіює міф, що все одразу продадуть. Кількість землі сільськогосподарського призначення — 27, 5 млн га. Тобто в середньому в рік продається 0,5% землі», — сказав Денис Башлик.

Читайте також: Фахівці назвали загальну площу паїв проданих за два роки роботи ринку землі в Україні

Він підкреслив, середня вартість за гектар складає 39 тис грн., але ціни дуже динамічні. Наприклад, у 2022 році в Івано-Франківській області вартість одного гектара складала майже 100 тис грн. У 2024 році, коли почнеться другий етап реформи і до ринку будуть допущені юридичні особи, ціна на землю ще зросте.

Як раніше повідомлялося, серед областей, що мають найвищі ставки орендної плати — Тернопільська, Хмельницька, Вінницька, Полтавська, південні частини Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus