Погода завадила агрохолдингу Контінентал розпочати вчасно жнива

В компанії «Контінентал Фармерз Груп» стартувала перша хвиля жнив. Розпочали збір з обмолоту ячменю, під який цього сезону відведено 15,9 тис. га.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Під час літніх жнив «Контінентал» також збиратиме озимі пшеницю та ріпак з площі 28,8 тис. га та 34,7 тис. га відповідно, а також ярий ріпак, який займає в структурі 15,1 тис. га.

«Ми розпочали жнива з невеликою затримкою, спричиненою погодою, але наразі вона покращилася та сприяє збереженню якісних показників культур, тож прогнози в нас оптимістичні. Попри прохолодні й дощові дні на початку літа, зернові дозріли та готові до збору. Паралельно зі збиральною кампанією команда працює над організацією логістики й збуту вирощеного врожаю», — прокоментував генеральний директор «Контінентал» Георг фон Нолкен

Читайте також: Кіровоградщина почала жнива, врожайність ячменю — 4,8 т/га

Під час жнив на полях «Контінентал» працюватиме 127 комбайнів, 90 з них — із техпарку компанії.

Намолочене під час першої хвилі жнив зерно в компанії планують зберігати на власних елеваторах загальною потужністю понад 500 тис. т, а за потреби — і в полімерних рукавах.  

Як повідомляє Мінагрополітики, зі збирання зернових та зернобобових культур лідирують аграрії Одещини, які обмолотили 37,4 тис. га. Щодо рівня врожайності, то попереду Миколаївщина з показником 34,7 ц/га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus