Найбільша в Україні грибна ферма, яка належить Новинському, закрилася

Грибне і компостне виробництво компанії Верес (входить до групи Smart Holding проросійського олігарха Вадима Новинського) в Каневі Черкаської області припинило роботу з липня 2023 року.

Про це пише видання Umdis.

Виробничі процеси припинені, а обладнання законсервовано. Подальша доля ферми і компостного виробництва невідома. Останнім часом компанія шукала орендаря і намагалася зберегти виробництво.

«Грибна ферма Верес складається з 36 камер вирощування печериць по 700 м2 площі вирощування в кожній, що робить ферму найбільшою в Україні. В кращі часи виробництво компанії сягало 450 тонн гриба на місяць. Компостне виробництво компанії виробляло до 3500 тонн компосту Ф2 на місяць. Завод працював з 2004 року», — йдеться у матеріалі.

Причиною закриття ферми називають збитки, які ферма отримувала останнім часом. В компанії працювало більше 200 людей, яким тепер портібно шукати нову роботу. Скоріше за все, виробництво маринованих грибів компанії також доведеться зупинити, зазначає видання.

Раніше в Smart Holding заявили, що компанія не може продовжувати операційну діяльність через арешт активів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus