В Україні здорожчали практично всі види мʼяса

В Україні у червні порівняно з травнем зросли роздрібні ціни на мʼясо. На свинину ціна зросла на 1,7%, на яловичину — на 3,6%, на курячий окіст — на 2,2%, на індичатину — на 1,5% .

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України» (АСУ).

«За перший місяць літа ціни на свинину в мережах роздрібної торгівлі зросли 3,4 грн/кг чи на 1,7% у середньому, свідчать підсумки червневого моніторингу цін супермаркетів аналітичного відділу АСУ. Так, якщо на початку місяця кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 грн/кг, то у кінці червня його ціна зросла до 206,07 грн/кг, а середній показник за аналізований період склав 204,6 грн/кг, що на 1% вище за його травневий рівень», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні спостерігається підвищений попит на свинину — профільна асоціація

У червні не усі позиції на свинину зросли в ціні однаково. Ціна тазостегнової частини наприкінці червня становила 192,15 грн/кг, що на 4,6% чи 8,4 грн/кг вище ніж на його початку. При цьому, в середньому у червні тазостегнова частина подорожчала на 1,3% у порівнянні з травнем.

Крім того, на 5,3 грн/кг (2,1%) зросла ціна ошийка, склавши 255,9 грн/кг у кінці місяця. 

Нагадаємо, KSG Agro вироблятиме власне консервоване і тушковане м'ясо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus