Астарта розпочала збір пшениці і ріпака

Підприємства агропромхолдингу Астарта приступили до збору пшениці та ріпаку. Першими жнивувати вийшли аграрії Полтавщини. Компанії Західного регіону почнуть збір нового врожаю в середині липня. 

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

Загалом цього року Астарта планує зібрати ранні зернові з площі майже 57 тис. га, у тому числі озиму пшеницю  з 43 тис. га.

«Ми розпочали вже другі жнива під час повномасштабної війни. Незважаючи на існуючі виклики: більше 400 мобілізованих працівників, серйозне подорожчання виробничих ресурсів, робота у режимі постійних повітряних тривог, вірогідність накладання жнивних періодів озимих ріпаку та пшениці,  ми якісно і своєчасно підготувалися до збору врожаю. Провели ремонти, готова необхідна кількість сільгосптехніки, маємо добрий стан посівів і хороший потенціал врожайності. І, найголовніше, люди  маємо збережені і добре підготовлені колективи», — зазначив директор з сільськогосподарського виробництва Вадим Скрипник.

Компанії вдалося реалізувати практично весь врожай минулого року, елеватори повністю готові до прийому нового врожаю. Ці процеси супроводжуються впровадженням цифрових продуктів AgriChain, у тому числі нового модуля AgriChain Logistics, який спрямований на автоматизацію та ефективне управління усіма процесами.  

Читайте також: Полтавщина намолотила перші 500 тонн зерна нового врожаю

Під час цьогорічної збиральної кампанії в Астарті планують впровадити погодинну диспетчеризацію вивезення продукції з поля до місць зберігання через систему нарядів. Це дозволить уникати черг, простоїв, збільшити оборотність авто та вибрати оптимальний маршрут.

Нагадаємо, українські аграрії намолотили перший мільйон тонн зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus