Найбільшим експортером соєвого шроту у 2022/23 МР став агрохолдинг Астарта

Експортувавши 48 тис. т соєвої олії та 133 тис. т соєвого шроту, Астарта наразі займає друге та перше місця серед експортерів цієї продукції відповідно.

Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

Впродовж 2022/23 МР, в умовах обмежених логістичних можливостей, Астарта експортувала 833 тис. т продукції. Експортна географія компанії налічує понад 40 країн світу.

«Незважаючи на постійне блокування морських торговельних шляхів росією та інші експортні обмеження, нам вдалося поставити на зовнішні ринки і 563 тис. т зернових та олійних культур, у т.ч. 177 тис. т пшениці та 386 тис. т кукурудзи», — йдеться у повідомленні.

Італія, Іспанія, Індонезія та Кенія стали основними імпортерами пшениці, а Китай, Португалія та Іспанія — кукурудзи.

Читайте також: Акції Астарти на Варшавській фондовій біржі зросли майже на 9%

Компанія також поставила на європейські ринки 52 тис. тонн цукру, зберігши лідерські позиції серед українських експортерів.

«За рахунок правильно вибудованої репутації, прозорості і сталості ведення бізнесу ми були готові до інтеграції в європейські ринки як з основними нашими продуктами, так і нішевими. До речі, нішеві, зокрема органічні льон та гірчиця, стали одним з відкриттів минулого сезону. Саме їхня присутність у нашому продуктовому портфелі дозволила нам працювати як з великими, так і з регіональними гравцями європейського союзу. В планах Астарти продовжувати поглиблення торговельних відносин з ключовими європейськими партнерами та розвивати продуктову лінійку під власною торговою маркою», — зазначив комерційний директор Астарти Вячеслав Чук

Нагадаємо, Астарта отримає від Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР) $30 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus