Астарта намолотила 56 тис. т озимого ріпаку з рекордною за останні п’ять років врожайністю

Аграрні підприємства «Астарти» завершили збирання ранніх зернових на площі 57 тис. га. Загальний валовий збір озимих та ярих культур перевищив 330 тис. т. Зокрема агрохолдинг зібрав 271 тис. т озимої пшениці та 56 тис. т ріпаку.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Середня врожайність озимої пшениці по холдингу склала 6,3 т/га, що на 33% вище минулорічних показників. Максимальну середню врожайність отримано в агрофірмі «Хмільницьке» Вінницької області, 7,4 т/га, на площі 6000 га, у т.ч. на площі 1350 га врожайність сягнула позначки 8,4 т/га», — йдеться у повідомленні.

Також в «Астарті» намолотили 56 тис. т озимого ріпаку, з рекордною за останні п’ять років середньою врожайністю — 4,1 т/га. При цьому, максимальний показник, понад 5 т/га на площі 1310 га, був отриманий на полях агрофірми «Полтавазернопродукт».

Читайте також: Астарта скоротить площі під ріпаком на 12%

На початку серпня стартувала посівна кампанія озимих культур під врожай 2024 року. Під ріпак, посівна якого на фінішній прямій, заплановано 12 тис. га, під озиму пшеницю — 54 тис. га.

Триває підготовка до жнив сої, соняшнику, кукурудзи, збирання та переробки цукрових буряків.

Нагадаємо, станом на 17 серпня збір врожаю в Україні проведено на площі 6185,1 тис. га при врожайності 44,1 ц/га, намолочено 27 млн 259 тис. т ранніх зернових культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus