росія готується вивозити вкрадене в Україні зерно в Китай — ЦНС

На підконтрольних російським окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, особливо зернових, впроваджують автоматизовані системи федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як «россельхознадзор»).

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Пакет програм включає підсистеми «Аргус», «Цербер», «Меркурій» (ветеринарний контроль), «Веста» (фітосанітарний).

Читайте також: Китай стає найбільшим у світі покупцем пшениці — Bloomberg

Дані програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, що будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

«В умовах накладених на росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для росії залишається Китай. На даний час росія активно вивозить викрадені зернові з ТОТ України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю. Запровадження даних програм дозволить їй розширити географію експорту награбованого, зокрема до Китаю», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Китаї загальний обсяг імпорту зерна зріс на понад 60%, у порівнянні з минулим роком, та склав близько 6 млн т у перші чотири місяці 2023 року. Однак частка росії у загальних закупівлях зерна Китаєм мізерна — всього 30 тис. т.

Виконано за допомогоюDisqus