NASA Harvest опублікувало оцінки врожаю пшениці в Україні з врахуванням окупованих територій

Аналітики NASA Harvest (програма з продовольчої безпеки та сільського господарства), грунтуючись на супутниковому аналізі, оцінюють загальне виробництво пшениці в Україні від 25 до 26,5 млн т. Причому від 21 до 22 млн т, згідно прогнозу, зберуть на підконтрольній Україні території і від 4,1 до 4,4 млн — на окупованій росією.

Про це повідомляється на офіційному сайті NASA Harvest.

Урожайність оцінюється вищою, ніж минулого сезону, на рівні 4,27 т/га для всієї України (4,53 т/га на т на підконтрольній Україні території та 3,3 т/га на окупованій).

Читайте також: УЗА збільшила оцінку врожаю-2023

З іншого боку, посівна площа зменшилася порівняно з минулим роком: по всій Україні було засіяно від 5,8 до 6,2 млн га (від 4,6 до 4,9 млн га на контрольованих Україною територіях та від 1,2 до 1,3 млн га на територіях, які контролюються росією), зазначають аналітики.

«Ця інформація життєво важлива для інформування ринків, де будь-яке раптове скорочення поставок пшениці з України може спричинити зростання цін на продовольство, а також для глобальної продовольчої безпеки, враховуючи, що Україна постачає пшеницю до багатьох регіонів світу, де немає продовольчої безпеки», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, станом на 6 липня українські аграрії намолотили 1 млн 24 тис. т зерна з площі 308,2 тис. га (3%) при врожайності 33,2 ц/га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus