Держава фінансуватиме створення та розвиток переробних підприємств на деокупованих територіях

В Україні змінили порядок надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств на деокупованих територіях.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ми хочемо, аби люди поверталися, створювали нові підприємства та робочі місця. Допомагаємо бізнесу, який продовжує працювати у прифронтових регіонах», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Держава надаватиме грант у розмірі не 50%, а 80% від вартості проєкту для переробного підприємства на деокупованих або прифронтових територіях. 20% має бути профінансовано самим підприємцем.

Читайте також: Уряд планує розширити державне кредитування на переробні підприємства

За словами Шмигаля, ухвалені зміни водночас дозволять місцевій владі так само долучитися до співфінансування проекту переробного підприємства, яке розташоване на території громади.

Нагадаємо, підприємство «Зодіак» відновило виробництво макаронних виробів у Чугуївському районі Харківської області. До повномасштабного вторгнення «Зодіак» входив у п’ятірку найбільш відомих в Україні брендів макаронних виробів. Під час активних бойових дій підприємство було обстріляне і зазнало пошкоджень. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus