Ціни на пшеницю зросли після заяви рф про атаку на порт в Новоросійську

Ф'ючерси на пшеницю зросли після повідомлень про те, що російська влада закрила порт Новоросійськ для морського руху після атаки безпілотника.

Про це пише Bloomberg.

«Міністерство оборони росії повідомило про спробу атаки на військово-морську базу Новоросійськ вночі двома морськими безпілотниками, обидва з яких були знищені», — пише видання.

Під час торгів в Азії ціни зросли на 2,6%, скоротивши тижневу втрату. Ф’ючерси на пшеницю стають все більш нестабільними після того, як росія атакувала українські морські та річкові порти після її виходу з зернової угоди.

Читайте також: Пшениця та кукурудза виросли в ціні після атаки росіян на Ізмаїльський порт

Навіть незважаючи на зростання в п’ятницю, ціни на пшеницю цього тижня впали майже на 10%, а в четвер були найнижчими за майже два місяці.

Речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Радіо Свобода прокоментувала події в Новоросійську.

«Тут треба розуміти, що вся ситуація, яка була подана, вона вкладається в ті рамки провокацій, які обіцялися на морі, від імені російської сторони для звинувачення України, як країни, яка не може забезпечувати безпеку морську і не благонадійна щодо порядку ведення навігації в Чорному морі», — сказала Гуменюк.

Як повідомлялося раніше, вночі 2 серпня росіяни атакували безпілотниками типу Shahed-13 Одеську область, внаслідок чого в порту Ізмаїл пошкоджено силос, зернові ангари, склад палива на вантажному терміналі та інші складські та адміністративні будівлі.

Виконано за допомогоюDisqus