Атака росії на Ізмаїльський порт призвела до суттєвого росту ставок фрахту — Atria Brokers

Атака росіян на Ізмаїльський порт 2 серпня викликала ще більше занепокоєння серед судновласників. Це призвело до більш суттєвого, ніж попереднього тижня, зростання ставок на перевезення агропродукції коустерами та баржами з портів Рені та Ізмаїл.

Про це повідомляє Atria Brokers, пише Українська зернова асоціація (УЗА).

Станом на 3 серпня ставки фрахту на перевезення кукурудзи та пшениці коустерами 6000 т з портів Рені та Ізмаїл підвищилися на 7 USD/т по наступних напрямках:

  • східне Середземномор’я — до 50-52 $/т,
  • східне узбережжя Греції — до 46-47 $/т,
  • Крит — до 49-51 $/т,
  • Ізраїль — до 55-57 $/т.

На 3 $/т виріс фрахт до східного узбережжя Італії — до 53-55 $/т. Ставки на перевезення до Іспанії підвищилися на 2 $/т до 58-60 $/т.

Атака на порт Рені. Що зі ставками на фрахт?

Читати також

Фрахт на перевезення ріпаку та ячменю коустерами 7000 т до портів Амстердама, Роттердама, Антверпена та Гентавиріс на 3-5 $/т до 85-88 $/т.

Ставки фрахту на перевезення соняшникового шроту коустерами підвищилися приблизно на 10 $/т

Фрахт на перевезення ріпаку та ячменю баржами на Констанцу виріс на 4EUR/т до 47 EUR/т, пшениці та кукурудзи — на 2-3 €/т до 40-41 .

Фрахт на перевезення гранульованого шроту соняшника на Констанцу зріс на 5 /т до 50 .

«Маємо вказати, що на тлі масового занепокоєння деякі судновласники відмовлялися надавати свої судна на захід в порти Дунаю», — йдеться у повідомленні.

Вночі 2 серпня росіяни атакували безпілотниками типу Shahed-13 Одеську область, внаслідок чого в порту Ізмаїл пошкоджено силос, зернові ангари, склад палива на вантажному терміналі та інші складські та адміністративні будівлі.

Виконано за допомогоюDisqus