Укрзалізниця впроваджує обмеження на завантаження вагонів до порту Ізмаїл

Починаючи з 7 серпня, «Укрзалізниця» (УЗ) встановила обмеження на узгодження планів із завантаження нових вагонів, призначених для отримувачів на МТП «Ізмаїл», якщо їх черга перевищує 30 діб.

Про це повідомив Валерій Ткачовзаступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці», на засіданні Експортного офісу при УЗ.

Він уточнив, що це обмеження стосується всіх станцій, які розташовані в МТП «Ізмаїл», включаючи внутрішні та експортні.

За останні дні, вагонів, що рухалися до порту, було 7788, а на середу їх кількість скоротилася до 7671.

«На сьогодні на порт «Ізмаїл» у нас рухається 7671 вагон, з цієї кількості — 2490 вагонів із зерном, при середньодобовому вивантаженні вагонів у порту близько 280-300 вагонів на добу. Дуже складна ситуація... не узгоджуємо плани завантаження вагонів на порт, тим одержувачам, які мають чергу понад 30 діб. Ми бачимо скільки вагонів рухається на адресу кожного вантажоодержувача, скільки він вивантажує вагонів щодоби. Якщо час очікування вивантаження (черга) більше 30 діб, ми не будемо узгоджувати ці плани завантаження», — сказав Валерій Ткачов.

За даними УЗ на 7 серпня 2023 року, найдовші черги до отримувачів вантажів (на припортових станціях) в порту «Ізмаїл» були у МБПП «Ефест» — 55 діб, «Аркада» — 37 діб, «Береги» — 58, «Валето» — 75, «ДЛК» — 30, «Зектер» — 42, «Одемара-Інтер» —107, «Портінвест-Лоджистік» — 105, «Пріортет-В» — 115, «Ріва-Холдинг» — 74, «Славутич-Руда» — 38, «Софт Марін» — 73, «Фаворит Ізмаїл Буд» — 38 діб. У понеділок середня черга на припортові станції становила 28 діб.

Ткачов закликав отримувачів в порту «Ізмаїл» за можливості максимально нарощувати приймання вантажів, прискорюючи розвантаження та уникати черг, що перевищують 30 діб. Він також порадив вантажовласникам користуватися публічно доступними даними від УЗ щодо кількості накопичених вагонів і звертатися до відправників з меншими чергами.

Крім того, він додав, що рух вантажних поїздів до дунайського порту «Рені», який був призупинений через затор вагонів на території Молдови, відновлюється.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus