На Одещині планують будівництво агротехнопарку, який спеціалізуватиметься на переробці

В 2024 році в Ізмаїльському районі Одеської області планують почати будівництво індустріального агротехнопарку «Буджак». Загальний розмір інвестицій, необхідний для будівництва обʼєкту, складає орієнтовно 500 млн грн.

Про це йдеться в «Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки», яку затвердила Одеська ОДА, пише «Юг.Today».

«Війна і ті виклики, з якими стикнулися сьогодні громади України, переконують у необхідності розвивати виробничу і переробну сферу, створювати сприятливі умови для становлення малого та середнього бізнесу. Працюючи над презентацією нашої громади для інвесторів, ми виділили декілька ключових бізнес-проєктів. Ми пропонуємо створити агротехнопарк, на території якого можна налагодити зберігання, переробку та оптові продажі. Основна мета даної ідеї — розбудова ланцюга доданої вартості з фокусом на більш глибоку переробку продукції для національного та закордонного ринку», — розповіла депутат Суворовської селищної ради Ірина Пукалова.

Читайте також: В Тернопільській області завершується будівництво першої черги елеватора

В Програмі зазначається, що основними видами діяльність агротехнопарку будуть перероблення та консервування фруктів і овочів, виробництво олії з нішевих культур, майонезу, крафтових сирів та бринзи, консервів з гусячого м’яса та паштетів. Також в індустріальному агротехнопарку виготовлятимуть вироби з рослинних матеріалів (очерет, виноградна лоза), шкіру, біокорми для тварин та інше.

Нагадаємо, у селі Горонда Закарпатської області на базі елеватора планують збудувати «сухий порт».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus