Середньозважена врожайність озимої пшениці в Кернел майже на 45% вище за показник минулого року

Агрохолдинг «Кернел» завершує збирання ранніх зернових культур, площа яких сягала 70 тис. га.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Цього року урожайність озимої пшениці залежно від регіону розміщення кластера склала від 5,8 до 7,3 т/га. Середньозважена урожайність майже на 45% вище за показник минулого року», — йдеться у повідомленні.

На післяжнивних площах агрохолдинг впроваджує програми біологізації землеробства в Україні. Для підтримки біорізноманіття та покращення родючості ґрунтів «Кернел» вже посіяв покривні культури на площі 22 тис. га.

Читайте також: Кернел значно зменшив застосування фосфорних та калійних добрив

«Триває також багаторічна програма випробування і дослідження ефективності використання різноманітних сумішей покривних культур. Оцінюємо їхній вплив на фізико-хімічні характеристики, мікробіологічну активність ґрунту та фітосанітарний стан полів. Працюємо з огляду на майбутнє нашої агроіндустрії та продовольчої безпеки світу», — додали в компанії.

Нагадаємо, агрохолдинг «Кернел» продав 312,72 тис. т олії в четвертому кварталі 2022/23 фінансового року (закінчився 30 червня), що означає п'ятикратне зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus