Вантажівки для агроперевезень не стали швидше окупатися в минулому році — гендиректор Сканії Кредіт

Окупність вантажівок для агроперевезень у 2022 році не зросла. Багато транспорту було викрадено чи пошкоджено повністю або частково через окупацію і бойові дії.

Про це в інтервʼю на Latifundist.com розповів генеральний директор «Сканія Кредіт Україна» Дмитро Панченко.

«Минулий рік був загалом по логістиці «хайповим». Той, хто мав свій транспорт і мав можливість зайти, наприклад, у перевезення ПММ, то окупив транспорт за два місяці. Щодо агробізнесу, то я не скажу, що там ситуація дозволила набагато швидше окупати транспорт», — зазначив Панченко.

«Сканія Кредіт» реалізовує такі формати контролю ефективності, як «total operation cost» і «total operation economy». Компанія розраховує для клієнта вартість володіння транспортним засобом: скільки йому буде обходитися вантажівка з точки зору витрат на паливо, заробітну плату водія, ремонт й обслуговування техніки, її страхування та інші супутні витрати.

«Все це розбиваємо на актуальний до сегменту перевезень період часу та пропонуємо пропрацювати з клієнтом його «cash flow». А потім вже разом дивимося, як воно лягає у його операційну діяльність: як він входить у маркетинговий рік, яку врожайність демонструє історично та за планом, кон’юнктуру ринку та ціноутворення на сільськогосподарську продукцію тощо. Будуємо модель. Якщо вона вибудовується гарно, то й операційний бізнес виходить не гірше. Не завжди, але переважно так», — каже Панченко.

Читайте також: СЕО Egritech Олег Авер’янов про релокацію виробництва у Львів, відкриття офісу у Польщі та нову техніку для розмінування

За цією моделлю тягачі окупалися за 4-5 років, зважаючи, під який тип бізнесу потрібна вантажівка. Адже вона може стояти в різних ланках бізнесу та працювати не тільки на перевезення з поля до елеватора, а й з елеватора до порту. Саме елеватор-порт — це те, де найчастіше були задіяні автомобілі компанії у клієнтів.

Нагадаємо, український виробник сільгосптехніки планує виготовляти комбайни для розмінування полів.

Виконано за допомогоюDisqus