Місцеві жителі виступили проти будівництва птахофабрики на околицях Луцька

На околицях Луцька планують збудувати птахофабрику на 20 тис. голів. Однак жителі села Лище, де планують збудувати підприємство, виступили проти.

Про це повідомляє «Конкурент TV».

Місцеві депутати 6 червня 2023 року дали дозвіл громадянці Інні Курдельчук розробити план території земельної ділянки на інше сільськогосподарське призначення. Людей обурило таке рішення обранців, і вони зібрали понад 230 підписів.

Мешканці села вимагають: 

  1. За жодних обставин не погоджувати та не затверджувати у встановленому законом порядку документацію із землеустрою (проєкт) щодо зміни цільового призначення даних земельних ділянок;
  2. За жодних обставин не вносити в установленому законом порядку зміни до генерального плану с. Лище та/або іншої містобудівної документації та не вчиняти жодних юридично значимих дій, в тому числі видачі, погодження, затвердження містобудівної та іншої документації, спрямованих на початок планованої діяльності з будівництва одного чи кількох пташників, чи інших обʼєктів інфраструктури, які можуть мати значний шкідливий вплив на здоровʼя мешканців та на довкілля.
  3. Організувати у встановленому законом порядку громадське обговорення цього питання.

У Підгайцівській сільській раді заявили, що без згоди людей дозволу на будівництво птахофабрики давати не будуть.

Читайте також: Наразі мова про відновлення Чорнобаївської птахофабрики не йде — директор підприємства

Нагадаємо, агрохолдинг «Крупець» будує птахофабрику у Рівненській області, де вирощуватимуть 400 тис. курок-несучок. Будівельний майданчик розташований на місці колишньої занедбаної ферми в с. Ситне Дубенського району.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus