Найбільший потенціал для економії на опаленні птахоферм має теплообмінник — експерти

Теплообмінник допомагає повторно використовувати тепло з відпрацьованого повітря пташника і тому має найбільший потенціал для економії на опаленні птахоферм.

Про це йдеться в матеріалі «Заробити більше на птахофермі — 8 порад для економного опалення» на Kurkul.com.

За принципом перехресного потоку, холодне свіже повітря і тепле повітря приміщення одночасно пропускаються через теплообмінник, не змішуючись одне з одним. Фільтри забезпечують потрапляння в теплообмінник тільки чистого відпрацьованого повітря (це також знижує викиди пилу і поширення запахів).

Автоматизоване управління птахофермою дозволяє зробити її максимально прибутковою

Читати також

Таким чином нагріте свіже повітря потрапляє у пташник і рівномірно розподіляється там відповідними циркуляційними вентиляторами. Потенціал економії енергії на опалення складає до 60% (при тій самій інтенсивності вентиляції).

Теплообмінник також корисний для здоров'я тварин: якщо він працюватиме на зниженій потужності до завершення циклу відгодівлі, то додаткове повітря в пташнику підсушиться, а разом із ним і підстилка. Як результат покращиться стан здоров'я птахів та підвищиться рівень комфорту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus