АГРОТРЕЙД запустив екопроєкт з використання органічних добрив

Група АГРОТРЕЙД запустила екопроєкт з використання органічних добрив. На Чернігівщині поле у 100 гектарів, виділене під озимий ріпак, підживили переробленими відходами з свиноферми, що розташована поруч.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«У порівнянні з мінеральними добривами, які є продуктом хімічного виробництва, органіка має низку переваг. Насамперед йдеться про збереження природних ресурсів та охорону довкілля. По-друге, завдяки застосуванню рідких відходів тваринництва економія може сягати до 60%. Коли зберемо новий врожай, зможемо зробити детальніші висновки, аби визначитися з використанням нової технології у майбутньому», — зазначив директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Читайте також: Жнива 2023: АГРОТРЕЙД зібрав яру пшеницю переважно другого класу

Добрива вносилися безпосередньою подачею рідкої фракції у грунт за допомогою спеціального культиватора.

Нагадаємо, група АГРОТРЕЙД розпочала посівну озимих культур під врожай 2024 року. Першим стартував посів озимого ріпаку, під який відвели 10,5 тис. га на Харківщині, Чернігівщині та Сумщині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus