Астарта збільшила консолідовану виручку на 32%, досягнувши найкращого показника за 17 років діяльності

Консолідована виручка агропромхолдингу «Астарта» за перше півріччя 2023 року склала 287 млн євро, що на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року, завдяки кращим показникам усіх бізнес-сегментів. Це найкращий показник за 17 років публічної діяльності компанії.

Про це йдеться у звіті компанії за перше півріччя 2023 року.

Виручка від експорту зросла на 49% р/р, до 158 млн євро, забезпечивши 55% консолідованої виручки «Астарти».

За результатами першого півріччя 2023 року виручка сегменту агровиробництва «Астарти» зросла на 31%, до 101 млн євро, незважаючи на зниження середніх цін реалізації, яке було частково компенсоване вищими обсягами продажів. Експорт забезпечив 75% виручки сегменту.

«На початку серпня стартувала посівна кампанія озимих культур під урожай 2024. Під ріпак, посівна якого завершена, відведено 12 тис. га (-12% р/р), під озиму пшеницю заплановано 54 тис. га (+27% р/р). Також розпочалося збирання сої та соняшнику. Триває підготовка до жнив кукурудзи, збирання та переробки цукрових буряків», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, найбільшим експортером соєвого шроту у 2022/23 МР став агрохолдинг «Астарта».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus