Обсяг врожаю чипсової та насіннєвої картоплі в Контінентал вже досягнув планових показників

«Контінентал Фармерз Груп» розпочала збирання картоплі, під яку у 2023 році відвела понад 2,1 тис. га. Роботи стартували на Тернопільщині. Першими викопують ранні насіннєві й продовольчі сорти картоплі.

Про це повідомили в пресслужбі компанії. 

В «Контінентал» зазначили, що попередні прогнози врожайності позитивні: за результатами відбору проб, обсяг урожаю чипсової та насіннєвої картоплі вже досягнув планових показників. Серед продовольчої картоплі основним є пізній сорт «Мелоді», що тепер активно нарощує врожай. Тут очікування стосовно виконання плану в компанії також оптимістичні.

«Незважаючи на те, що затяжна холодна весна призвела до трохи пізнішої посадки, достатня кількість опадів у червні — липні сприяла швидкому росту та розвитку рослин, закладці необхідної кількості бульб і їх наростанню. Тому вважаємо цей сезон достатньо продуктивним для картоплі. Нині роботи проводимо в ранкові й вечірні періоди, щоб нівелювати вплив спекотної погоди. Прогнозовані терміни збору — до третьої декади жовтня», — зазначає операційний директор «Контінентал» Костянтин Шитюк.

Читайте також: Контінентал розпочав посів озимих культур під врожай 2024 року

Паралельно зі збором триває підготовка потужностей для зберігання культури. Місткість картоплесховищ сягає 106,2 тис. т. В компанії зазначають, що складів удосталь, аби закласти очікуваний врожай. Частина з них уже готова до прийому перших партій, у решті — роботи з підготовки на завершальному етапі.

Нагадаємо, «‎Південна аграрно-експортна компанія» (ПАЕК) посилить напрям овочівництва. В 2024 році будуть значно збільшені площі під висадку овочів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus