Не існує ніяких виправдань блокуванню податкових накладних — нардеп

Суть перевірок на заявки щодо відшкодування ПДВ часто буває абсурдна й очевидна всім, але її все одно здійснюють.

Про це в коментарі виданню AgroPolit.com розповів президент «Української аграрної конфедерації» Леонід Козаченко.

«От наприклад, чи є такі компанії, як міжнародні трейдери «Луї Дрейфус», «Суфле», «Каргілл», одноденками? Ні. Цим компаніям десятки років, і вони відомі всьому світу, а от ми будемо перевіряти», — каже він.

Читайте також: Ігор Шевченко про суди TESSLAGROUP з податковою, втрату річкової логістики та долю кримських активів

Одна з підстав перевірок — чи не за готівку експортер купив у продавця з третіх рук збіжжя.

«До початку війни це можна було перевіряти в Реєстрі заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Зараз доступ до нього закрили. Після півторарічного шаленого тиску його частково відкрили, але зараз ти бачиш у реєстрі тільки, що така юрособа існує, але ти не бачиш, чи вона сплатила ПДВ. Далі ти пишеш лист податковій із цим запитом — це все додаткові знущання з бізнесу. Виникає питання: чому заблокований цей реєстр? Бо йде війна. Як це впливає на війну? Відповіді нормальної немає», — каже Леонід Козаченко.

Він додає, що йому також доводилося чути і про причину відмови компаніям у реєстрації через питання, дотичні до неподання податкової звітності підприємств, які залишилися на окупованій території.

Народний депутат, голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Мар’ян Заблоцький говорить що податковій не треба ніяких відмовок придумувати, бо вони прийняли таке регулювання, за яким саме платник має доводити, що він не винен.

«Найбільше страждають звичайні «білі» бізнеси. Насправді, «скупки» вже майже пішли з аграрного ринку, їх залишилося дуже-дуже мало. Я думаю, що не існують хоч якісь виправдання блокування податкових накладних», — зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, в останні місяці коефіцієнт блокування податкових накладних залишається на рівні 0,8% від загальної кількості зареєстрованих податкових накладних.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus