Котирування Астарти на біржі в цьому році вже зросли на 64%

Чистий прибуток «Астарти» у розмірі 55 млн євро означає, що компанія за півроку заробила чистий прибуток 10 злотих на одну акцію.

Про це повідомляє Eavex Capital.

«Це було більше за наші очікування, так як наш прогноз прибутку для «Астарта» на весь 2023 рік складає 14 злотих в перерахунку на одну акцію. При поточній ціні акцій «Астарта» в 33,4 злотих мультиплікатор Р/Е (ціна/прибуток) на цей рік 2,3х. Мультиплікатор EV/EBITDA лише 1,7х що підкреслює помітну недооцінку компанії зі сторони біржового ринку», — йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, шо котирування «Астарти» в цьому році вже зросли на 64% з позначки 20,4 злотих до 33,4 злотих.

За останні 12 місяців мінімум по акціях «Астарти» був у листопаді 2022 року на позначці 19,2 злотих, а максимум був у липні 2023 на позначці 37,7 злотих.

Читайте також: Астарта збільшила обсяги реалізації цукру на чверть — звіт

«Одним з помітних драйверів для зростання акцій «Астарти», та власне прибутку компанії, було різке підвищення цін на цукор на 25% на глобальних ринках в цьому році. Також «Астарта» продемонструвала в першому півріччі впевнене збільшення об’ємів продажу кукурудзи на 23% до 286 тис. т», — зазначають в Eavex Capital.

Покращення операційних показників дало у підсумку збільшення рентабельності по EBITDA на 2,7 процентних пунктів до 33,9% і збільшення чистої рентабельності з 12,7% до 19,1%.

Нагадаємо, консолідована виручка «Астарти» за перше півріччя 2023 року склала €287 млн, що на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року, завдяки кращим показникам усіх бізнес-сегментів. Це найкращий показник за 17 років публічної діяльності компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus