Головною допомогою для зруйнованих підприємств було б зменшення тиску контролюючих органів — думка

Головною допомогою для всього українського бізнесу і для зруйнованих підприємств, було б зменшення тиску всіх контролюючих органів, включаючи ДПС, ДСНС та інших.

Про це в матеріалі «Воїнське ХПП TESSLAGROUP: Головне сподівання сезону — наявність енергоносіїв та відсутність пресу від держави» на Elevatorist.com розповів засновник, співвласник та генеральний директор TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

«Воїнське ХПП» компанії TESSLAGROUP розташоване в Ізюмському районі на Харківщині і на початку війни опинилося в окупації. Тепер підприємство потребує відновлення.

Елеватори вимушені піднімати ціни на зберігання зерна через подорожчання енергоносіїв

Читати також

Повертати «Воїнське ХПП» до нормальної роботи доводиться власними силами та за підтримки материнської компанії. Щоб зменшити ці тягарі, на «Воїнському ХПП» налагодили роботу власного цеху по виробництву деталей для самопливного обладнання елеватора.

Перед початком жнив на елеваторі провели повний техогляд, поновили ланцюгові транспортери, перебрали опори, наварили вали та замінили підшипники в стрічкових. Все виконали робітники сховища, серед яких є і токарі, і зварювальники.

Також на «Воїнському ХПП» планують з часом відновити розбитий снарядом склад, але перед тим, як почати роботи, мають бути зроблені всі експертні висновки.

На якусь більшу державну допомогу на елеваторі навіть не розраховують. Всі нагальні питання вирішують з місцевою ОВА.

«Я навіть і не можу так сказати, чим би нам могла у нинішній ситуації допомогти держава. Я думаю, що більше допомога зараз потрібна фермерам — по розмінуванню полів, по відновлення техніки. Багато господарств по нашому Ізюмському району, які вщент розбиті. В яких немає трактора, щоб у поле поїхати. Якщо держава допоможе їм вирішити проблеми, буде і елеватор процвітати», — сказав керівник елеватора Олексій Фролов.

Нагадаємо, компанія TESSLAGROUP втратила внаслідок повномасштабного вторгнення росіян 50% своїх активів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus