Одна з найбільших за елеваторними потужностями компаній України втратила 50% своїх активів

Компанія TESSLAGROUP втратила внаслідок повномасштабного вторгнення росіян 50% своїх активів.

Про це в інтервʼю на Latifundist.com розповів засновник, співвласник та генеральний директор групи компаній TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

«Упродовж перших двох тижнів великої війни в окупацію потрапило 9 елеваторів у Херсонській, Харківській та Запорізькій областях. Після деокупації ми повернули у власність елеватор у Савинцях на Харківщині та елеватори в Золотій Балці та Блакитному на Херсонщині», — розповідає Ігор Шевченко.

Він додав, що елеватор у Блакитному повністю знищений. У Золотій Балці елеватор мав непоганий стан після деокупації, але через постійні обстріли з лівого берега зараз там немає жодного складу, який би не був пошкоджений. росіяни регулярно обстрілюють населений пункт, в тому числі і елеватор.

Читайте також: росіяни знищили елеватор в Херсонській області

Крім того, у 2014 році через окупацію Криму TESSLAGROUP втратила контроль над трьома елеваторами на півострові.

Нагадаємо, станом на кінець червня 2023 року в Україні втрачено через окупацію, обстріли та підтоплення близько 8 млн т елеваторних потужностей. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus