Елеватори вимушені піднімати ціни на зберігання зерна через подорожчання енергоносіїв

В поточному сезоні на оборотність елеватора на «Воїнському ХПП» компанії TESSLAGROUP не розраховують через ситуації з експортом зернових. Розраховують на надання послуг фермерам — очищення, сушку, зберігання, відвантаження збіжжя. Самі послуги цього МР стали дорожчими.

Про це йдеться в матеріалі «Воїнське ХПП TESSLAGROUP: Головне сподівання сезону — наявність енергоносіїв та відсутність пресу від держави» на Elevatorist.com.

«Ціни на зберігання піднялися. Подорожчала електрика та газ, тож тарифи підвищилися. Відповідно у нас здорожчали всі послуги, адже ми залежимо від цін на енергоносії», — каже керівник Олексій Фролов.

За його словами, потік зерна, що йде на елеватор, цього року менший, ніж раніше. В районі залишається багато замінованих площ, деякі господарства навіть не сіялися.

«Економіка базується на обороті зерна через елеватор, чим більше зерна тим краще економіка. Минулий сезон 22/23 ми фактично зберігали, доробляли, відгружали те що залишилось від сезону 21/22, тому відповідно результат незадовільний. Надходження зерна врожаю 22/23 майже не було. На сезон 23/24 теж особливих сподівання немає, тому що ми залежимо від сільгоспвиробництва в регіоні, а воно дуже постраждало в результаті бойових дій. Тож фактично елеватор в Савинцях спонсується за рахунок інших підприємств Групи», — коментує ситуацію засновник, співвласник та генеральний директор TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

Працювати на «Воїнському елеваторі» планують з обсягами пізніх зернових, озимини в районі обслуговування небагато. За словами керівника елеватора, місця, навіть з урахуванням низьких продаж та відвантажень, на елеваторі вистачить.

Нагадаємо, компанія TESSLAGROUP втратила внаслідок повномасштабного вторгнення росіян 50% своїх активів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus