МХП та саудівська компанія DHV створять нове підприємство

Агрохолдинг МХП уклав акціонерну угоду про створення спільного підприємства з Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV), «донькою» Tanmiah Food Company — провідного постачальника м'яса птиці та іншої м'ясної продукції на Близькому Сході.

Про це йдеться у повідомленні на Лондонській фондовій біржі.

«Це партнерство дасть змогу DHV і MHP об'єднати зусилля для інвестування понад 200 млн саудівських ріалів (майже $53 млн за поточним курсом) у фермерські господарства з потужністю понад 1 млн батьківських стад, які, як очікується, вироблятимуть приблизно 175 млн інкубаційних яєць за рік, в сучасний інкубатор і комбікормовий завод для птиці», — йдеться у повідомленні.

DHV належатиме 55% акцій, а МХП — 45% акцій спільного підприємства.

Цьогоріч МХП і DHV підписали меморандум про взаєморозуміння, яким закріпили своє партнерство задля об'єднання зусиль із розвитку фермерських господарств потужністю понад 1 млн птахів, які щороку вироблятимуть майже 175 млн інкубаційних яєць. Також у Саудівській Аравії буде створено сучасний птахівничий інкубатор і комбікормовий завод.

«Поглиблення нашого альянсу з «Танмією» є стратегічним поворотним моментом у глобальному охопленні МХП. Це партнерство символізує наше спільне бачення інтеграції міжнародного досвіду з місцевими знаннями та гарантує Саудівській Аравії досягнення цілей продовольчої безпеки. Наші колективні сили каталізуватимуть трансформаційні досягнення в секторі птахівництва, сприяючи інноваціям та встановлюючи нові стандарти досконалості», — сказав виконавчий голова правління МХП Джон Річ.

Укладення акціонерної угоди є вирішальним кроком у створенні спільного підприємства після отримання необхідних дозволів, включно з дозволом Головного управління з конкуренції Саудівської Аравії та інших відповідних юрисдикцій.

«Наша співпраця з MХП означає більше, ніж просто партнерство; вона відображає нашу прихильність зміцненню системи продовольчої безпеки Саудівської Аравії. Використовуючи наші місцеві знання в поєднанні з найкращими світовими практиками, наш портфель найкращих першокласних продуктів, послуг і рішень демонструє прихильність... ширшим цілям програми «Бачення 2030», — додав генеральний директор компанії Tanmiah Food Company (дочірньої компанії DHV) Зульфікар Хамадані.

Нагадаємо, експортна виручка МХП у I кв. 2023 року збільшилася на 69% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склала $522 млн, що становить 70% від загальної виручки. Також вона зросла на 6% квартал до кварталу (4 кв. 2022: $491 млн).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus