Саудівська інвестиційна компанія стала акціонером МХП

SALIC (Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія), що повністю належить Фонду державних інвестицій, купила 12,6% акцій українського агрохолдингу МХППро це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській біржі.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

SALIC придбала 13 514 563 глобальних депозитарних розписок МХП і наразі володіє 12,6% від загальної кількості акцій МХП, що перебувають в обігу.

У 2020 році SALIC оголосила про збільшення своєї частки в бразильській м'ясній компанії Minerva Foods з 25,5% до 33,83%.

Компанія також розширилася в Південній півкулі, придбавши австралійські активи та експлуатуючи 211 тис. га землі та 40 тис. мериносових овець.

SALIC також володіє компанією Continental Farmers Group.

  • У вересні 2023 року агрохолдинг МХП уклав акціонерну угоду про створення спільного підприємства з Desert Hills Veterinary Services Company Limited (Саудівська Аравія), «донькою» Tanmiah Food Company — провідного постачальника м'яса птиці та іншої м'ясної продукції на Близькому Сході.
  • У березні 2024 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл компаніям Desert Hills Veterinary Services Company Limited та МХП на створення спільного підприємства.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus