росіяни у серпні намагалися атакувати Калібрами вантажне судно в Одеському порту

Метою однієї з російських ракетних атак в Чорному морі було цивільне вантажне судно, однак українські військові  збили ракети, що були націлені на Одеський порт.

Про це повідомляє МЗС Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

«24 серпня російські військові обстріляли вантажне судно в Чорному морі кількома ракетами. Ракети, серед яких 2 ракети «Калібр», випущені з ракетоносця Чорноморського флоту, були успішно збиті українськими військами 24 серпня. За даними розвідки, ціллю було вантажне судно під прапором Ліберії, яке стояло в порту», — йдеться у повідомленні.

Ця атака відбулася після попереджень уряду США про те, що російські військові можуть атакувати цивільні судна в Чорному морі.

Читайте також: З Одеського порту вийшло перше з 16 липня судно

«Незважаючи на поразку, це яскрава демонстрація триваючих спроб росії задушити економіку України та ігнорування президентом путіним життя мирних жителів та інтересів країн Африки, Азії та Близького Сходу», — додали в МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, росіяни завдали удару по інфраструктурі Одещини в ніч на 19 липня, спрямувавши ракети «Онікс» і Х-22 в портову інфраструктуру області.

Виконано за допомогоюDisqus