Астарта розпочала сезон цукроваріння, працюватимуть пʼять заводів

На переробних підприємствах Астарти стартував новий сезон цукроваріння. 12 вересня переробку цукрових буряків розпочав цукровий завод на Вінниччині. Наприкінці цього тижня буде запущений завод на Полтавщині, а у третій декаді та на початку жовтня — ще три.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Загалом у поточному сезоні сировину перероблятимуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу.

«Команди та переробні підприємства повністю готові до роботи. На додаток до капітальних ремонтів, ми реалізовуємо низку інвестиційних проєктів, які спрямовані на підвищення якості цукру і збільшення продуктивності виробництв.  Також ми постійно вивчаємо можливості та кращі практики щодо підвищення енергонезалежності наших підприємств, щоб забезпечити безперервність виробничого та переробного процесів», — говорить Євген Садовий, директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва Астарти. 

Минулого року на цукрових заводах «Астарти» замінили схеми сушіння жому з газу на пелети рослинного походження, придбали додаткові генератори і збільшили виробництво біогазу на власному біоенергетичному комплексі. Цього року завершується процес переведення трьох котлів на альтернативні види палива. До того ж, ці заходи сприяють зменшенню викидів парникових газів за рахунок зменшення споживання викопних джерел енергії.

Читайте також: У Франції фермерів просять не збільшувати площі під буряками через жорстку конкуренцію з боку українського цукру

Аграрні підприємства «Астарти», які забезпечують значну частину сировини для цукрових заводів, продовжують збирання цукрових буряків, загальна площа — 39 тис. га. Також компанія активно співпрацює і з сторонніми сільгоспвиробниками, розширюючи, з року в рік, масштаби співробітництва. 

«Враховуючи усі фактори, ми плануємо збільшити обсяги переробки та розширювати географію експорту на європейські ринки», — додав Євген Садовий.

Нагадаємо, в новому сезоні цукроваріння переробку буряків здійснюватимуть 30 заводів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus