З порту Чорноморськ вийшло друге судно з зерном

Судно AROYAT (прапор Палау) з 17,6 тис т української пшениці для Єгипту вийшло з порту Чорноморськ.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Це друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукціі для краін Азії. Екіпаж судна — громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

Читайте також: Ціни на пшеницю у світі знизилися через вихід з порту Чорноморськ першого після зриву зернової угоди судна

До цього встановленим коридором пройшло судно RESILIENT AFRICA з 3 тис тонн пшениці для Азії.

Раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації, суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. Так, з 15 серпня тимчасовим коридором скористалось 5 суден: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus