В Польщі відкрили вантажний термінал, який полегшить логістику українського зерна на захід

Компанія Treeden Group відкрила першу чергу вантажного залізничного терміналу на східному кордоні Євросоюзу.

Про це повідомив директор компанії UAB Friendly Avia Support Олександр Ланецький. 

«Новий автоматизований термінал функціонуватиме у режимі митного складу. Розташована майже на 200 км у глибину Польщі унікальна станція Воля Баранівська має під'їзні колії і широкої колії (з України), і вузької. Що дозволяє з'єднати польські порти, залізничну систему України із західноєвропейською та польськими/німецькими/прибалтійськими портами», — йдеться у повідомленні.

Новий термінал зможе одночасно приймати під розвантаження/завантаження 3 повноцінні потяги. Автоматизована система вивантаження та навантаження дозволить прискорити операції з перевантаження вантажів у 3-5 разів порівняно з простими майданчиками поряд.

Термінал оснащений:

  • елеватором на 5 силосів по 4 тис. т кожен;
  • автоматизованим складом підлогового зберігання у тому числі сипких вантажів на 4500 кв,
  • відкритим майданчиком для зберігання морських контейнерів.

Термінал може приймати зерно, будматеріали, добрива та інші вантажі.

Читайте також: Новий елеватор МХП у Львівській області почав роботу

Проєкт вартістю кілька десятків мільйонів євро реалізовано польським приватним інвестором за підтримки фондів ЄС. Він стартував у 2016 році, але понад 5 років пішло на узгодження поділів від державної залізниці Польщі та ще рік на формальне узгодження проекту та отримання дозволу на будівництво. Саме будівництво зайняло менше ніж 10 місяців, зазначив Ланецький.

«Завдяки приватній ініціативі логістика для України на захід стає легшою, зручнішою, швидше і дешевшою. Давно такий термінал потрібен на кордоні між Литвою та Польщею, щоб зв'язати залізниці Балтійських країн та Західної Європи», — додав директор UAB Friendly Avia Support.

Нагадаємо, Балтійський контейнерний термінал (BCT) в польському порту Гдиня запустив пряме інтермодальне сполучення для експорту українських агротоварів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus