ТАС Агро встановив на одному із своїх елеваторів унікальний теплогенератор

На «Талалаївському елеваторі» агрохолдингу «ТАС Агро» переводять на альтернативне паливо велику зерносушарку Tornum. Спеціально для цього компанія Greco Group виготовила генератор на 12 МВт, — один з найпотужніших в лінійці.

Про це йдеться у матеріалі «Два оберти за сезон та перехід на альтернативу, — як працює елеватор на Чернігівщині».

«Це два генератора, об’єднані в один комплекс. Вони паралельно працюють під одним щитом автоматичного керування. Теплогенератор працює на соняшниковій пелеті», — зазначив керівник елеватора Сергій Шуміхін.

Розробкою теплогенератора представники компанії з Greco Group займалися майже пів року. В проєкті враховували досвід роботи з теплогенераторами на інших елеваторах «ТАС Агро». Сушарка Tornum працює з рекуперацією, тому при розробці проєкту враховували ще й такий фактор.

Читайте також: GREСO GROUP встановить на елеваторі УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО найновішу версію теплогенератора

«Цей теплогенератор не має аналогів в Україні з точки зору безпеки. Було складне технічне завдання. Раніше виробники подібного не робили, але нам треба саме так. Greco Group отримали принципове технічне завдання та приступили до роботи. Після 5 місяців плідної співпраці ми знайшли рішення для всіх поставлених питань та підписали контракт», — розповів директор елеваторного та складського господарства компанії «ТАС Агро» Гліб Ісичко.

Саме обладнання виготовили за 40 днів. В Greco Group кажуть, що технічно це найновіша розробка. Новий теплогенератор є більш безпечним, дозволяє економити паливо та не потребує додаткової робочої сили для обслуговування.

«На цьому об'єкті встановлена найсучасніша розробка — це система рекуперативного напівтеплообмінника, тобто, +20% до економії палива. Також з нового — синхронізація роботи теплогенератора разом з сушаркою, тепер вони працюють як одне ціле», — зазначив керівник компанії Greco Group Іван Корженко.

На обладнанні стоїть додаткова система безпеки: автоматика дозволяє теплогенератору працювати в режимі газового пальника, — тобто, в разі будь-якого аварійного сигналу генератор вимикається.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus