УДП зменшує середнє навантаження барж через мілководдя, закривати навігацію поки що не планують

«Українське Дунайське пароплавство» поступово зменшує середнє завантаження барж через традиційний період мілководдя на Дунаї.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

«На щастя, наразі падіння рівня води не критичне. Питання про закриття навігації поки що не розглядається. Але все може бути. Минулого року навігацію закривали двічі», — зазначив Москаленко.

Найбільш проблемні ділянки з точки зору глибин знаходяться на болгарській ділянці Дунаю. В періоди мілководдя болгарські перекати не лише змушують судновласників зменшувати осадку, пояснив гендиректор УДП.

Читайте також: УДП ініціює створення українського портового оператора у Констанці — Москаленко

За його словами, пароплавство в цей час не ризикує використовувати деякі типи суден, наприклад, потужні буксири «тритисячники», або «самоходки».

«Доводиться працювати менш потужними, але більш прохідними буксирами «двотисячниками». Схожі проблеми у більшості інших дунайських компаній. Всі зазнають збитків. На думку іноземних колег, намагання вирішувати проблему на місцевому рівні ні до чого не призводять. Бракує загальної процедури, яка б забезпечила необхідні фінанси для утримання водних шляхів», — додав Москаленко.

Нагадаємо, УДП починає співпрацю з великим зернотрейдером світового рівня. Баржеві каравани пароплавства, які прямують у Сербію з українською рудою на зворотньому шляху почнуть перевозити зернові.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus