УДП відкрило навігацію на Середньому Дунаї і збільшило кількість баржевих караванів

В басейні Верхнього Дунаю випали рясні опади. Рівень води поступово піднявся на верхній, а потім і середній ділянці річки. «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) відкрило навігацію на Середньому Дунаї.

Про це повідомили в пресслужбі пароплавства.

«Наразі рівні води на всьому Дунаї робочі, флот вантажиться на повну осадку 2,50-2,70 метра. Сподіваємось, такі умови збережуться і надалі», — йдеться у повідомленні.

Завдяки сприятливим умовам УДП збільшує кількість караванів на Середньому Дунаї. У вересні компанія розпочала пілотний проєкт — баржеві каравани доставляють з України до Сербії руду, на зворотньому шляху завантажують зерно та прямують з ним до Констанци. Це можливість працювати за довгостроковими контрактами і максимально завантажити роботою флот. Перші каравани УДП з зерном вже спускаються до Констанци, повідомили в компанії.

Читайте також: УДП запускає пілотний проєкт з перевезення зернових Середнім Дунаєм до Констанци

«Одеські порти знову відкриті, і це частково розвантажило дунайські порти. Тому ми, як і планували, збільшуємо кількість флоту на Середньому Дунаї. УДП вперше експортує як українське зерно, так і зерно з країн ЄС. В роботі увесь наш флот. Після модернізації збільшує оберти наш логістичний комплекс з перевалки зернових. Наша стратегія сталого розвитку, яка передбачає диверсифікацію логістичних потоків, створення комплексних логістичних ланцюгів, довгострокові прямі контракти, повністю себе виправдала», — зазначив заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах.

Нагадаємо, що навігацію було закрито 10 жовтня у зв'язку з падінням рівня води в Дунаї.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus