УДП закриває навігацію на Середньому Дунаї

Падіння рівня води у річці Дунай
Падіння рівня води у річці Дунай
Джерело фото: Дмитро Москаленко / Facebook

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) закриває навігацію на Середньому Дунаї через падіння рівня води, повідомив гендиректор Дмитро Москаленко. Каравани на Середньому Дунаї рухаються з мінімальним завантаженням — 1 тис. т замість 1,5 тис. т на баржу.

За його словами, ситуація на Нижньому Дунаї значно краща, але перевезення з українських портів до румунського порту «Констанца» ускладнює низка інших факторів, серед яких він назвав:

  • несприятливі погодні умови в Констанці. Періодичний сильний вітер змушує припиняти портові операції. УДП втратило п’ять днів у вересні, і вже декілька днів у жовтні;
  • зупинка порту призводить до скупчення величезної кількості річкових суден у каналі «Черновода» та заторів;
  • втрачається дорогоцінний час (три-чотири доби) у чергах на вхідну та вихідну ревізію у Галаці.

Дмитро Москаленко нагадав, що на останній зустрічі в Галаці сторони домовилися, що проблема буде вирішена протягом кількох днів, а головна проблема — нестача людей. Проте можливість сформувати ще одну комісію є, додав він.

«Але минув майже місяць, а зрушень ми не бачимо. Погода та рівень води – фактори, на які ми не можемо вплинути. Але я дуже сподіваюсь, що нашим шановним колегам вдасться подолати кадрове питання і пришвидшити ревізію суден», — коментує гендиректор УДП.

Наразі у Констанці УДП завантажує ріпаком судно дедвейтом 42 тис. т. На підході судно дедвейтом понад 30 тис. т для сої.

Читайте також: Без росії: Як працюють тимчасові експортні коридори, що зі ставками фрахту та страхуванням суден

Також Дмитро Москаленко повідомив, що деякі невеликі річкові перевізники на межі банкрутства через те, що вони можуть на місяць або більше застрягти у Констанці у черзі на розвантаження.

«Почалися затримки з виплатою зарплати екіпажам. В УДП з оплатою праці все стабільно. У судноводіїв з приватного флоту ще є можливість перейти на роботу до Дунайського пароплавства», — заявив посадовець.

Нагадаємо, що через традиційний період мілководдя на Дунаї УДП зменшувало середнє навантаження барж.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus