1,6 млн га ймовірно замінованих сільгоспземель, доступні до обстеження — Андрій Демʼянович

Андрій Дем'янович, засновник Feodal
Андрій Дем'янович, засновник Feodal

1,6 млн га сільгоспземель за підрахунками компанії Feodal потребують обстеження на характер вибухонебезпечних предметів (проведення НТО — першого етапу розмінування) станом на сьогодні.

Про це йдеться у дописі засновника Feodal Андрія Демʼяновича на Facebook.

Feodal оцифрувала десятки тисяч полів і зібрала їх в одній системі — це всі поля в межах деокупованих і окупованих територій після 24.02.2022.

 «Нами накопичені координати кожного поля з високою точністю. Загальна кількість полів до обстеження на звільнених територіях приблизно 2,4 млн га, але, враховуючи 20-ти кілометрову зону до лінії фронту, де сапери не можуть проводити НТО, ми спостерігаємо цифру в межах 1,6 млн га. (16 000 км2)», — йдеться у повідомленні.

Важливість оцифрування полів — це питання ефективності планування щодо проведення НТО та пріоритизації територій, які спеціалісти Feodal надають в їх системі для операторів протимінної діяльності, а також загалом чітке розуміння реального об'єму небезпечних територій.

«Ми також хочемо пояснити заявлені і підняті на обговорення 174 тис. кв. км. Ця цифра жахає багатьох, але треба розуміти, що це загальне значення, від якого потрібно відмінусувати населені пункти, ліси, річки, болота, різні зони і об'єкти, а також зони де росіяни не наслідили», — зауважує Андрій.

В компанії наголошують на тому, що коли говорять про ймовірно заміновані території, це не щільно устелені мінами території. Їх може бути багато на одному полі, а на іншому жодного доказу наявності вибухонебезпечних предметів, але всі території потребують обстеження законним шляхом.

Заявку на розмінування можете залишити тут military.feodal.online

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus