Аграрії пропонують збільшити ліміти Доступних кредитів

Українські аграрії пропонують збільшити ліміти за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» та зменшити ставку за пільговими кредитами для поповнення оборотних коштів.

Про це заявив голова ГС «Всеукраїнська аграрна рада» (ВАР) Андрій Дикун під час пресконференції в ІА «Інтерфакс-Україна», пише Укрінформ.

«Ми вважаємо, що ліміти мали бути хоча б на рівні 150-200 млн грн для того, щоб ми почали потроху розвивати додану вартість в сільському господарстві», — сказав Дикун.

За його словами, наявні ліміти у 90 млн грн дозволяють підприємствам підтримувати галузь рослинництва, але для інших галузей цих коштів замало.

Читайте також: Україна планує залучити $700 млн від МБРР для підтримки аграріїв та переробних підприємств

Також Дикун зазначив, що аграрії не погоджуються із відостковою ставкою у 13% річних на поповнення оборотних коштів, яку нещодавно підвищив уряд.

«Ми вважаємо, що вона повинна бути такою як була — 5%», — додав голова ВАР.

Нагадаємо, з початку 2023 року, за даними Мінагрополітики, 91 учасник грантової державної програми «єРобота» отримав понад 343 млн грн, з яких на розвиток проєкту «Свій сад» — 277 млн грн, «Своя теплиця» — 66,3 млн грн. У повному обсязі в поточному році отримали грант 66 агропідприємств.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus