Учасники державних грантових програм отримали понад 343 млн грн від початку 2023 року

З початку 2023 р. за даними Мінагрополітики 91 учасник грантової державної програми «єРобота» отримав понад 343 млн грн, з яких на розвиток проєкту «Свій сад» — 277 млн грн, «Своя теплиця» — 66,3 млн грн. У повному обсязі в поточному році отримали грант 66 агропідприємств.

Проєкт складається із 6 різних програм:

  • гранти на будь-який мікробізнес;
  • гранти на розширення чи створення підприємств у сфері переробки;
  • гранти на посадку садів;
  • гранти на будівництво нових теплиць;
  • гранти для стартапів у IT;
  • гранти на навчання у сфері інформаційних технологій.

Наприкінці 2022 р. державний «Укрексімбанк» розпочав прийом заявок. Аграрні підприємства вже отримали понад 24 млн грн грантової допомоги.

За програмою аграрії можуть отримати через банк грант до 10 млн грн (у розмірі до 70 % вартості проєкту).

«Укрексімбанк» розглядає для грантового фінансування проєкти висадки та облаштування садів, ягідників, виноградників площею від 1 до 25 га та будівництва модульних теплиць площею до 2,4 га.

Грантові кошти можуть використовуватися для фінансування висадки насаджень або будівництва комплексів, закупівлю посівного матеріалу, добрив, технічного обладнання тощо. Вимоги до заявників включають володіння правом власності на землю або правом користування нею на строк не менше семи років. Строк реалізації грантового проєкту складає 12 місяців із дати отримання грантового фінансування.

«В грудні 2022 р. Банк долучився до ініціатив Мінагрополітики та Мінекономіки та став другим банком-учасником бюджетної програми з надання грантів малим та середнім виробникам плодово-ягідної та овочевої продукції. Метою цієї програми є стимулювання розвитку аграрного сектору для забезпечення продовольчої безпеки держави, зростання вітчизняного експорту та насичення нашого ринку якісними продуктами», — коментує член Правління Укрексімбанку Михайло Медко.

Однією із компаній, яка отримала фінансування від «Укрексімбанку», є «Львівський сад». Виробник яблук отримав фінансування обсягом 4,25 млн грн.

Раніше повідомлялося, що понад 11 тис. агропідприємств отримали кошти за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» у 2023 році. Видано банківських кредитів на суму 59,3 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus