Уряд розширив критерії включення до переліку верифікованих експортерів агропродукції

Кабінет Міністрів України розширив критерії включення до переліку верифікованих експортерів сільськогосподарської продукції.

Відповідна постанова № 1174 «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану» була ухвалена 10 листопада.

Зокрема:

  • надається доступ до процедури верифікації підприємцям, які зареєстровані як платники ПДВ після 23 лютого 2022 р,
  • підприємець в період з 23.02.2022 по 27.10.2023 включно здійснив експорт товарів чи товару, отримав не менше 40 млн грн валютної виручки за якою був завершений валютний контроль, що підтверджується листом з банку;
  • підприємець не має податкового боргу за платежем 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД»;
  • щодо підприємця не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації при перевірці дотримання валютного законодавства.

Читайте також: НБУ зменшив строки повернення валютної виручки для експортерів сільгосппродукції

Нагадаємо, 31 жовтня Кабмін оприлюднив постанову № 1132, яка має на меті підготовку до введення нових правил експорту зерна. Постанова наразі регулює виключно формування переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу. Тобто фактично передбачає, які компанії в подальшому будуть підпадати під нові правила експорту та відшкодування ПДВ.

Виконано за допомогоюDisqus