Agritechnica 2023: Amazone представив новий самохідний обприскувач

Німецька компанія Amazone представила новий самохідний обприскувач Pantera 7004. Презентація відбулася на міжнародній агровиставці Agritechnica 2023.

Про це Traktorist.ua розповів менеджер з експорту Amazone Йенс Майснер.

За його словами, обприскувач має бак об’ємом 6600 л для основної суміші та 500 л — для промивання. Для розміщення бака самохідний обприскувач побудований на новому шасі з незалежними колесами та поздовжніми опорами, з корекцією нахилу та гідравлічним регулюванням колії від 2 до 3 м.

«Pantera 7004 — абсолютна інновація, тому що машина має багато нових компонентів та вузлів, починаючи з кабіни, двигуна і закінчуючи ходовим шасі. Обприскувач «ходить» по полю, які в більшості випадків є нерівними — з нахилом. Відповідно машина також працює під кутом і оператор змушений також бути трішки нахиленим. Якщо це на 10 хв — тут нема проблем, якщо це на годину — механізатор вже відчуває втомленість, а якщо ж на цілий день — то самі розумієте, що це звісно не зручно і людина швидко втомлюється. Наш новий обприскувач так сконструйований, що може компенсувати цю нерівність, тобто колеса (праві чи ліві) можуть їхати під кутом, але кабіна — завжди буде розміщена рівно», — розповів Йенс Майснер.

Читайте також: На Agritechnica 2023 оголосили переможців в номінації Трактор року 2024

Він додав, що самохідна машина оснащена спеціальними амортизаторами та електронною системою датчиків, які з'єднані з комп'ютером і слідкують за положенням машини та якщо ж відбувся нахил — компенсують і вирівнюють обприскувач.

Pantera 7004 оснащений двигуном виробництва Deutz TCD 7.8 потужністю 306 к.с. та системою безпосереднього впорскування DirectInject. На обприскувачі доступна система відключення форсунок AmaSwitch/AmaSelect та може бути встановлена штанга робочою шириною від 24 до 48 м та насоси продуктивністю 610 л/хв.

Нагадаємо, чеський виробник сільгосптехніки BEDNAR представив 11 продуктів на міжнародній виставці сільгосптехніки Agritechnica 2023.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus