Словацькі перевізники на годину заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) 16 листопада на годину заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною, висловивши солідарність із польськими перевізниками.

Про це повідомляє словацьке агентство TASR.

Словацькі перевізники заблокували дорогу до ПП Вишнє Нємецьке автомобілями з 13:00 до 14:00. В акції протесту також взяли участь представники польських перевізників, які перекрили кордон з Україною на території Польщі.

«Якщо не буде ніякого поступу, поляки продовжать перекривати кордон і далі, а ми долучимося до того, перекривши все Вишнє Нємецьке. Ми будемо змушені, тому що іншого шляху немає», — сказав голова UNAS Станіслав Скала.

Він заявив, що його угорські колеги вже звертаються з подібними закликами.

Читайте також: Пункт пропуску на кордоні з Молдовою тимчасово припинив пропуск українських вантажівок з сільгосппродукцією 

У митному управлінні Словаччини пізніше сказали, що годинна блокада не вплинула на їхню роботу. Поліція також не повідомляла про порушення й запевнила, що стежить за громадським порядком у районі пункту пропуску.

Нагадаємо, Мінвідновлення спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту 15 листопада провели перемовини на пункті пропуску «Дорогуськ». Ключове питання — напрацювання спільних рішень для розблокування кордону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus