САП вручила підозру Лабазюку за спробу підкупу Кубракова

Народного депутата України викрили на наданні хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури Олександру Кубракову та очільнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. 

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику нардепа — керівнику суб’єкта господарювання. Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Правоохоронці не уточнюють імені нардепа, але нардеп Олексій Гончаренка повідомив, що йдеться про члена фракції «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

«Установлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство», — повідомили в САП.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі $150 тис.

В САП зазначили, що Кубраков та Найєм співпрацювали з правоохоронцями та сприяли розслідуванню.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus