Справу Сергія Лабазюка, якого звинувачують у підкупі Кубракова та Найєма, скерували до суду

21 травня прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно нардепа та його спільника, яких звинувачують у спробі дати хабаря двом урядовцям. Про це повідомила пресслужба САП. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«У межах досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, встановлено, що народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство», — зазначили в САП.

Йдеться про нардепа з групи «За Майбутнє» Сергія Лабазюка

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування. У подальшому нардеп та директор компанії надали частину цієї неправомірної вигоди у розмірі $150 тис.

Дії Лабазюка та його спільника кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

У листопаді 2023 року НАБУ повідомило Лабазюку про підозру в наданні хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури Олександру Кубракову та очільнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

Виконано за допомогоюDisqus