Експерт розповів, на скільки після початку війни здорожчало навісне обладнання

Український виробник навісного обладнання для агро та спецтехніки A.TOM довгий час після повномасштабного вторгнення росії на територію України не змінював ціну на продукцію, незважаючи на те, що компанія була змушена купувати метал майже у два рази дорожче — по 60 грн за кг.

Про це розповів Віктор Лучок, керівник відділу виробництва та продажу навісного обладнання A.TOM, у матеріалі «Як обрати навісне обладнання для господарства: поради експерта» на Traktorist.ua.

«Це була політика нашого власника. Ми не підвищували, а продовжили працювати за старими цінами, щоб не «вбити» цей ринок і самих себе. Потім ми підвищували поступово ціну два рази: спочатку на 7% на певні групи товарів, потім ми знову передивилися собівартість і були змушені ще підняти ціну деяких товарів на 15%, а деяких — на 20%», — каже Віктор Лучок.

Читайте також: Український виробник навісного обладнання планує вийти на ринок Східної Європи

До того ж, A.TOM наразі єдиний виробник обладнання для компостування на українському ринку. Цього року компанія виготовила новинку — перетрушувач компосту моделі 5300 робочою шириною 5,3 м. Техніка була вперше презентована на Київщині та Вінниччині — на «Битві агротитанів» та «АгроВінниці» відповідно. Зараз агрегат вже успішно працює у провідному господарстві України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus