На кордоні з Угорщиною утворилися черги з вантажівок

На прикордонному переході Угорщини з Україною «Захонь» утворилися черги, бо перевізники переорієнтували маршрути з польських та словацьких ПП, які блокують місцеві перевізники.

Про це пише Reuters.

«На головному пункті пропуску в Угорщині з Україною у середу виникли довгі черги, повідомила митна служба, оскільки водії вантажівок змінили маршрути з пунктів пропуску у Польщі та Словаччині через їх блокування», — пише видання.

Вантажівки на польсько-українському переході стоять у багатокілометрових чергах, оскільки польські перевізники заблокували дороги до трьох прикордонних переходів на знак протесту, що триває вже другий тиждень.

Читайте також: Пропуск автомобілів через митні пункти на кордоні з Польщею продовжує знижуватись — Spike Brokers 

У Словаччині у вівторок також було заблоковано головний пункт перетину кордону з Україною, хоча профспілка автоперевізників країни назвала це акцією окремої особи. Організація все ще попереджає, що може приєднатися до польських перевізників на знак протесту.

Угорська влада активізувала зусилля, щоб пропустити збільшений трафік через свій кордон, повідомило угорське податкове та митне управління, але «пропускна здатність мосту через Тису та пункту перетину кордону серйозно обмежує їхні можливості».

Нагадаємо, польські перевізники вирішили продовжити блокаду пункту пропуску (ПП) «Ягодин-Дорогуськ» на українсько-польському кордоні до 1 лютого 2024 року.

Виконано за допомогоюDisqus