Угорські фермери вийдуть на протест проти продовження Євросоюзом безмитної торгівлі з Україною

9 лютого угорські фермери готуються протестувати на кордоні з Україною поблизу міста Захонь проти продовження Євросоюзом пільгового режиму торгівлі з Україною.

Про це повідомляє Telex, пише «Європейська правда».

Керівник Асоціації об’єднань угорських фермерів (Magosz) Іштван Якаб заявив, що вони невдоволені планами Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною, тому що їм доведеться конкурувати з продукцією, виробництво якої «не має враховувати ніякі вимоги ЄС». 

Спілка заявила, що фермери «підтримують угорський уряд, який захищає їхні інтереси від Брюсселя».

Читайте також: Орбан: Єврокомісія повинна ставити інтереси європейських фермерів над українськими, а не навпаки

Раніше міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що пропозиція Єврокомісії щодо продовження режиму пільгової торгівлі з Україною не пропонує ніяких рішень у питанні українського зерна. За його словами, Угорщина планує зберегти односторонню заборону на імпорт сільгосппродукції з України.

Нагадаємо, Єврокомісія планує ввести механізм «екстреного гальмування», щоб стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках для трьох видів української продукції — м’яса птиці, яєць і цукру. Уразі перевищення цих обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи. 

Виконано за допомогоюDisqus