Введення мита на експорт української аграрної сировини заспокоїть західних сусідів і підтримає переробку — думка

Якщо проблему блокування кордону можна вирішити у відносно зрозумілій перспективі, то сировнним експортом України фермери сусідніх країн будуть невдоволені стільки, скільки буде ефективно розвиватися аграрний сектор.

Такою думкою на всеукраїнській фаховій конференції ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА: РОЗВИТОК ПОПРИ ВІЙНУ поділився заступник голови комітету з питань економічного розвитку у ВРУ Дмитро Кисилевський.

«Чи не час нам почати дискусію про запровадження певних мит на експорт аграрної сировини? Це з одного боку може бути аргументом у розмові з сусідами, щоб їх заспокоїти, що ми самі ввели певні самообмеження і досить нас тероризувати кордоном, протестами і іншим», — каже Кисилевський.

Читайте також: Коли європейці забирали наші ринки, ніхто не виходив бастувати — власник ТМ Zernari

Він також вважає, що такий крок буде сприяти тому, що українські переробники матимуть більш доступну сировину.

Нагадаємо, в Хмельницькій області тривають підготовчі роботи для будівництва індустріального парку, який називатиметься «Вуглецево нейтральний еко-агро-хаб «Поділля-Городок».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus